Открита процедура

Обявлението е в архива.
5531909

Публикувана на: 15.02.2024

Краен срок: 14.03.2024

Прогнозна стойност: 410528580.60 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: МИНИСТЕРСТВО НА ТРАНСПОРТА И СЪОБЩЕНИЯТА

Уникален номер на поръчката: 00042-2024-0003

Oбществената поръчка включва:
1. Доставка на 7 броя двуетажни нулевоемисионни електрически мотрисни влака („ЕМВ“, „влакове“, „подвижен състав“, „мотриси“) за скорост ≥ 160 км/ч, с капацитет от минимум 300 седящи места;
2. Осъществяване на пълна поддръжка по отношение на всяка бройка подвижен състав от датата на регистрирането на името на Възложителя на първата бройка подвижен състав в Националния регистър на превозните средства (НРПС) на Република България до края на 15-годишния период на поддръжка за последната бройка регистриран подвижен състав;
3. Обучение на персонал.
Подробното описание на дейностите се съдържа в техническата спецификация (Приложение № 2)
Възложителят си запазва правото на опция за доставка и поддръжка на допълнителни количества, както е посочено по-долу. Опцията за допълнителни количества се отнася само до доставка и поддръжка на подвижен състав, посочен в техническото предложение на изпълнителя, съгласно техническата спецификация на възложителя. Възложителят може да реализира правото си на опция за допълнителен брой подвижен състав, в случай че е осигурено финансиране, в срока, предвиден за доставка на подвижния състав, като писмено уведомява изпълнителя за желанието си да реализира опцията за допълнителни доставки. Опцията за допълнителни количества/брой се реализира като страните сключват допълнително споразумение към договора на основание чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП. В допълнителното споразумение се урежда броя подвижен състав, който изпълнителят се задължава да достави и поддържа за възложителя. Стойността на една бройка от допълнително доставения подвижен състав е същата като на една бройка на вече доставения подвижен състав. Стойностите на поддръжката на допълнително доставения подвижен състав са същите като на вече доставения и са посочени в ценовото предложение на изпълнителя. Срокът на доставка по опцията започва да тече от датата на започване на изпълнение на допълнителното споразумение и е с продължителност не по-голяма от продължителността на срока за доставка по основния договор. Срокът на поддръжката по опцията не може да е по-дълъг от крайната дата на поддръжка за последно доставената бройка подвижен състав по основния договор.
Допълнително доставения подвижен състав ще бъде използван от Възложителя за осигуряване на Договор за извършване на обществена услуга – субсидиран и компенсиран пътнически железопътен превоз по смисъла на Регламент (ЕО) № 1370/2007 на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007 година относно обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт и за отмяна на регламенти (ЕИО) № 1191/69 и (ЕИО) № 1107/70 на Съвета.
Възложителят не е длъжен да възложи опцията за допълнителни количества.

URL: https://app.eop.bg/today/353067

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД