Открита процедура

Обявлението е в архива.
5774583

Публикувана на: 07.03.2024

Краен срок: 04.04.2024

Прогнозна стойност: 757067.63 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА МОНТАНА

Уникален номер на поръчката: 00019-2024-0007

Основната цел е да повиши енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системата за външно изкуствено осветление и да подобри условията на живот на населението.
Специфични цели:
1. Намаляване на енергопотреблението, чрез въвеждане на енергоефективно външно изкуствено осветление;
2. Подобряване на условията на живот на населението, укрепване на двустранните отношения между страните-донори и държавите бенефициенти.
Хоризонталните принципи:
-Зачитане на човешкото достойнство, свободата, демокрацията, равенството, върховенството на закона и зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, принадлежащи към малцинства - при реализация на проекта няма да се налагат ограничения както на екипа за изпълнение на проектните дейности, така и на избраните изпълнители или на заинтересованите страни ограничения касаещи както относно тяхната раса, етнос и/ или лични убеждения, така и по отношение на пол, религиозни или политически убеждения;
-Доброто управление – участие и приобщаване на всички заинтересовани страни в различните фази на развитие и изпълнение на проекта;
-Устойчивото развитие, дългосрочния икономически растеж, социалното сближаване и опазването на околната среда - включват се само дейности и разходи пряко водещи до енергийна ефективност, опазване на околната среда (чрез намаляване на въглеродните емисии) и подобряване на условията на живот на населението.
Проектът ще се изпълни при спазване на принципа за „Ненанасяне на значителни вреди“.
Проектът ще доведе до постигане на не по-малко от 30 % спестявания на енергия в резултат на изпълнение на мерките за енергийна ефективност, доказано с доклад за оценка на резултатите от изпълнени мерки за енергийна ефективност.
Техническата спецификация следва да се разглежда като неразделна част от документацията по провеждане на обществената поръчка, условията на Договора и Количествената сметка.
Проектното решение обхваща подмяна на осветителни тела и изграждане на система за управление и контрол на уличното осветление. В обхвата на проекта не влизат изграждане на нова и подмяна на съществуваща кабелна и въздушна мрежа, както и цялостна подмяна на стълбове и конзоли.
Предвижда се подмяна на съществуващите осветители в обхвата на проекта, с енергийно ефективни светодиодни осветители.
В изпълнение на възложената му обществена поръчка, ИЗПЪЛНИТЕЛЯ следва да осъществи подробно описаните дейности, съгласно Образец КСС, техническата спецификация и приложенията към настоящата процедура.

URL: https://app.eop.bg/today/362581

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД