Открита процедура

Обявлението е в архива.
5521335

Публикувана на: 08.02.2024

Краен срок: 18.03.2024

Прогнозна стойност: 950000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ ЕАД

Уникален номер на поръчката: 00026-2024-0016

  Всеки един от производствените енергийни обекти разполага със система за управление, водоемите са снабдени със системи за наблюдение на нивата, а язовирните стени са с изградени контролно-измерителни системи (КИС), чрез които се проследяват явленията и процесите, протичащи в тях по време на експлоатацията им. Основните производствени мощности ВЕЦ и ПАВЕЦ са организирани в четири каскади.
          За управление на енергийните ресурси ( вода, електроенергия ) на НЕК АЕД, се налага изграждане на система за управление на енергийните ресурси. С новата система ще се оптимизира използването на водните ресурси и производството на електроенергия от тях. Новата система ще позволи прецизно планиране и своевременен, точен и задълбочен анализ на работата на НЕК ЕАД като участник в балансираща група.
          Прецизното планиране на работата на производството от ВЕЦ и ПАВЕЦ ще гарантира изпълнението на всички нормативни изисквания, свързани с управлението на водите от язовирите- подаване на количествата за напояване, за питейно-битово водоснабдяване, спазване на определените водни обеми и нива определени в месечните графици и др. Системата ще позволи, намаляване на дела на изпусканите енергийно непреработени води от язовирите, като по този начин ще се повиши енергийната ефективност при използването на наличните водни ресурси.

 

URL: https://app.eop.bg/today/355816

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД