Открита процедура

Обявлението е в архива.
5387407

Публикувана на: 12.12.2023

Краен срок: 15.01.2024

Прогнозна стойност: 10000000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА"

Уникален номер на поръчката: 00044-2023-0133

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Изработване на Доклади по ОВОС/ДОВОС/, Оценка на съвместимост /ДОСВ/ и Екологична оценка за пътни обекти /ЕО/“.
Целта на поръчката е сключване на Рамково споразумение с няколко потенциални изпълнители за срок от 48 (четиридесет и осем) месеца или до изчерпване на финансовия ресурс, с оглед изработване на Доклади за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС), Доклади за оценка на съвместимост (ДОС) и Доклади за екологична оценка (ДЕО) за инвестиционни предложения на АПИ, на базата на които да бъдат издадени Решения по ОВОС и/или ОС, и/или Становища по ЕО, с цел реализация на пътни обекти.
След провеждане на процедурата с участниците, определени за потенциални изпълнители, ще бъде сключено Рамково споразумение, в което не са определени всички условия за възлагане на конкретните договори.
След провеждане на процедурата с участниците, определени за изпълнители, ще бъде сключено Рамково споразумение, а не договор за възлагане на обществена поръчка. Рамковото споразумение ще бъде сключено с първите 3 (трима) класирани участници, респективно 3 (трима) потенциални изпълнители или по-малко, в зависимост от подадените и допуснати до класиране участници. В Рамковото споразумение не са определени всички условия за възлагане на конкретните договори.

Кратко описание:

Докладите за ОВОС, ОС и ЕО следва да бъдат разработени въз основа на изискуемия обхват и съдържание, съгласно Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, Наредба за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони, Наредба за условията и реда за извършване на екологична оценка на планове и програми и всички други нормативни документи, приложими за изпълнение на съответната дейност, предмет на поръчката, като в тях да бъдат заложени подходящи мерки за намаляване на отрицателното въздействие.
Експертите трябва да се произнасят със становища относно изпълнението на мерките и условията от Решенията по ОВОС и/или ОС, и/или от Становището по ЕО в целия процес на проектиране и строителство, включително и след постановяване на крайния акт от компетентния орган по околната среда и водите.

URL: https://app.eop.bg/today/344165

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД