Открита процедура

Обявлението е в архива.
5512411

Публикувана на: 02.02.2024

Краен срок: 01.04.2024

Прогнозна стойност: 4989000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ "ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" ДП

Уникален номер на поръчката: 00233-2024-0008

Производственият цех – район София представлява едноетажна промишлена масивна сграда с конструкция от вертикални и хоризонтални носещи стоманобетонни елементи. Използва се за текущо обслужване и ремонт  на тежка пътна механизация, собственост на ЖП Секция Враца. 
Производственият цех – район София се състои от работни Халета №№ 1, 2 и 3 със застроена площ от 2 598,76 кв.м., съгласно изготвен и одобрен Идеен проект.

В резултат от дългогодишната експлоатация и недостига на средства за своевременна поддръжка и ремонт, покривите, фасадите, помещенията вътре, инсталациите и прилежащите в халетата съоръжения на Производствен цех – район София са в лошо техническо и естетическо състояние. Това налага извършването на ремонт, модернизация и преустройство на същите.
Настоящата поръчка включва изпълнението на следните дейности:

Дейност І - Проектиране - изготвяне на инвестиционен проект във фаза „ Работен проект“
Проектирането включва изготвянето и представянето на Планове, програми и Работен проект. Инвестиционният проект следва да се основава на одобрения от Експертен технически съвет към ДП НКЖИ Идеен проект (приложение към Техническата спецификация на Възложителя – Приложение № 1 от документацията за обществената поръчка), както и на посочените в нея допълнителни изисквания.
Основавайки се на одобрения от ДП НКЖИ Идеен проект по части: Архитектурна; Конструктивна; Машини и съоръжения (Технологична); Енергийна ефективност; Електрическа; Пожарна безопасност; Геодезия; Сметна документация; ОВК и ВиК, Изпълнителят следва да изготви работен проект по следните проектни части: Архитектурна; Машини и съоръжения; Интериор и обзавеждане; Конструктивна; Електрическа - (силно- и слаботокови инсталации и системи)Водоснабдяване и канализация; Отопление, вентилация и климатизация; КИП и А; Енергийна ефективност; Геодезическа; Вертикална планировка и благоустройство; РПОИС; Сметна документация; Пожарна безопасност; План за безопасност и здраве; Охрана, видеонаблюдение, контрол на достъпа и мониторинг; План за управление на строителните отпадъци.
Дейност ІІ - Изпълнение на строително-монтажни работи (СМР), вкл. тестване и обучение
Следвайки изготвения и одобрен Работен проект (Дейност 1) при изпълнение на СМР, са предвидени следните основни дейности:

  • Подготвителни и административни дейности. Временно строителство;
  • Ремонт на сгради, конструкции и инсталации на:

          - Хале 1 – Застроена площ 774,31 м2. В Хале 1 има изграден кранов път за мостови кран с товороносимост 5 тона;
           - Хале 2 – Застроена площ 1275,40 м2.В Хале 2 има изграден кранов път за два броя мостови кранове с товороносимост 5 тона;
           - Хале 3 – Застроена площ   549,05 м2. В Хале 3 има изграден кранов път за мостови кран с товороносимост 5 тона.

  • Почистване на строителната площадка. Тестване, изпитване и проби за въвеждане в експлоатация. Обучение.

Дейност ІІІ - Упражняване на авторски надзор и изготвяне на екзекутивната документация
Осъществяването на авторски надзор по време на строителството е задължение на Изпълнителя в обхвата и по смисъла на чл. 162, ал. 2 от ЗУТ. Авторският надзор носи отговорност за всички свои действия при изпълнение на задълженията си по време на строителството е се упражнява по всички части на проекта.

Обектът е пета категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5, буква „б“ от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и чл. 11 от Наредба №1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.

URL: https://app.eop.bg/today/324396

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД