Открита процедура

Обявлението е в архива.
5358211

Публикувана на: 01.12.2023

Краен срок: 29.12.2023

Прогнозна стойност: 27000000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: "СТУДЕНТСКИ СТОЛОВЕ И ОБЩЕЖИТИЯ" ЕАД ЕАД

Уникален номер на поръчката: 01287-2023-0006

„СТРОИТЕЛСТВО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ОСНОВНИЯ ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ НА „СТУДЕНТСКИ СТОЛОВЕ И ОБЩЕЖИТИЯ“ ЕАД,
ПО 3 ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ“
Обособена позиция № 1: Строителство в недвижими имоти, находящи се на територията на районите за планиране Северен централен и Североизточен
Обособена позиция № 2: Строителство в недвижими имоти, находящи се на територията на Югоизточния район за планиране
Обособена позиция № 3: Строителство в недвижими имоти, находящи се на територията на районите за планиране Южен централен, Югозападен и Северозападен
Процедурата е разделена на 3 обособени позиции, като по всяка от тях следва да се сключи рамково споразумение с по 3-ма изпълнители, в което не са определени всички условия
, с което ще се позволи в четиригодишен период възложителят да възлага строителни и монтажни работи в недвижими имоти, използвани за осъществяване на основния предмет на дейност на „Студентски столове и общежития“ ЕАД, като обособените позиции са разделени на географски признак. 
Възложителят провежда вътрешен конкурентен избор по реда на чл. 82, ал. 4 от ЗОП между изпълнителите по всяко от рамковите споразумения и сключва конкретен договор въз основа на рамковото споразумение с участника, определен за изпълнител чрез вътрешния конкурентен избор.
Строително-монтажни работи, възлагани с конкретните договори, ще се изразяват основно, но не само, в следните дейности: основен и/или текущ ремонт на общежития, столове, спортни площадки, енергоефективно саниране, инженеринг и газифициране. Количеството и обемът на възлаганите строително-монтажни работи ще се определят в зависимост от възникналите за срока на рамковото споразумение конкретни потребности от подобни работи в имотите, използвани за осъществяване на дейността на възложителя. 
I. Обхват на обществената поръчка – включени дейности:
• Изготвяне на инвестиционни проекти във фаза технически проект (когато се възлага инженеринг), за посочените в поканите интервенции по сградите, които следва да включват:
- всички задължителни енергоспестяващи мерки, предписани в обследването за енергийна ефективност, с оглед постигане на минималните изисквания за енергийна ефективност – достигане клас на енергопотребление „В“ или по-висок, в зависимост от предписанията на енергийното обследване;
- всички предвидени задължителни мерки, залегнали в техническия паспорт и в доклада за резултатите от обследването за установяване на действителните технически характеристики;
- мерки за осигуряване на достъпна архитектурна среда съгласно действащата нормативна уредба, в т. ч. и Наредба № РД-02-20-2/26.01.2021 г. за определяне на изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия и на сградите и съоръженията.
- съпътстващите мерки, които са допустими по проекта и без изпълнението на които не може да бъдат постигнати завършеност и устойчивост на конкретния обект.
Техническите проекти следва да са разработени в съответствие с нормативните изисквания на Наредба № 4/2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, а така също и специфичните изисквания, заложени в документацията. 
Продуктите трябва да имат оценено съответствие със съществените изисквания, определени в Закона за техническите изисквания към продуктите. Предложените продукти и материали за енергийното обновяване (топлоизолационни системи, дограми и др.) трябва да са минимум с технически характеристики, съответни на заложените в обследванията за енергийна ефективност на сградите.
Представените на Възложителя инвестиционни проекти по всички части следва да включват подробни количествени и стойностни сметки, подробни чертежи, детайли и спецификации, които напълно да осигуряват изпълнението на СМР на всеки обект.
Всички документи – графични и текстови, по всички части на инвестиционните проекти се подписват и подпечатват от проектанта на съответната част и се съгласуват с подпис от проектантите на останалите части и от представител на възложителя. Не се съгласуват с подпис изчисленията, извършени от проектанта по съответната част.
Техническите проекти следва да бъдат съгласувани с експлоатационните дружества и с всички необходими институции (когато е приложимо) и да включват частите, посочени в съответното задание за проектиране на обекта.
• Изпълнение на строително-монтажни и ремонтни дейности за обектите, включени в обхвата на обществената поръчка – извършват се в съответствие с част трета „Строителство” от ЗУТ и започват след издаване на разрешение за строеж.
1. Съгласно Приложение I към Регламент (ЕС) № 305/2011 на Европейския парламент и на съвета от 9 март 2011 година строежите като цяло и като отделни части трябва да са годни за предвидената за тях употреба, като по-специално се вземат предвид здравето и безопасността на лицата, участващи в целия жизнен цикъл на строежите;
2. Изпълнителят точно и надлежно трябва да изпълни договорените работи според одобрения инвестиционен проект за обект от обособена позиция и с качество, съответстващо на БДС или еквивалент.  Да съблюдава и спазва всички норми за предаване и приемане на СМР и всички други нормативни изисквания. При възникнали грешки от страна на Изпълнителя, същият да ги отстранява за своя сметка до задоволяване исканията на Възложителя и до приемане на работите от негова страна и от съответните държавни институции.
3. Изпълнителят трябва да осигури и съхранява Заповедната книга на строежа. Всички предписания в Заповедната книга да се приемат и изпълняват само ако са предписани от лицата, осъществяващи строителен надзор и инвеститорски контрол и проектанта и одобрени от представител на Възложителя. 
4. Изисквания към строителните продукти и материали за трайно влагане в строежите:
4.1. На строежите следва да бъдат доставяни само нови строителни продукти, които притежават подходящи характеристики за вграждане, монтиране, поставяне или инсталиране в сградите и само такива, които са заложени в проектите на сградите със съответните им технически характеристики, съответстващи на техническите правила и норми, определени с нормативните актове за проектиране и строителство.
4.2. Всяка доставка се контролира от представител на възложителя.
4.3. Доставката на всички продукти, материали и оборудване, необходими за изпълнение на строителните и монтажните работи на обектите е задължение на изпълнителя.
4.4. В строежите трябва да бъдат вложени материали, определени в инвестиционните проекти, отговарящи на изискванията в българските и/или европейските стандарти.
5. Изисквания относно осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд. План за безопасност и здраве за всеки обект.
5.1. По време на изпълнение на строителните и монтажните работи на обектите, всеки изпълнител трябва да спазва изискванията на Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, както и всички други действащи нормативни актове и стандарти относно безопасността и хигиената на труда, техническата и пожарната безопасност при строителство и експлоатация на подобни обекти, а също и да се грижи за сигурността на всички лица, които се намират на строителната площадка.
6. Изисквания относно опазване на околната среда.
При изпълнение на строителните и монтажните работи всеки изпълнител трябва да ограничи своите действия в рамките само на строителната площадка на всеки обект. При липса на такава възможност части от тротоари, свободни обществени площи, както и части от улични платна могат да се използват временно за строителни площадки при условия и по ред, определени с наредба на съответния общински съвет и с инвестиционния проект на обекта. Разрешенията за временно ползване и таксите са за сметка на изпълнителя. Строителните площадки се ограждат с временна ограда по указание на съответната общинска администрация (администрация на района), поставят се информационни табели за разрешените строежи с данни за строителя, проектанта, лицето, упражняващо строителен надзор, и други. 
7. След приключване на строителните и монтажните работи изпълнителят е длъжен да възстанови строителните площадки в първоначалния вид – да изтегли цялата си механизация и невложените материали и да остави площадките чисти от отпадъци.
8. Обстоятелствата, свързани със започване, изпълнение и въвеждане в експлоатация (приемане) на СМР за всеки обект, ще се удостоверяват със съставяне и подписване от участниците в строителния процес на съответните актове и протоколи съобразно Наредба № 3/ 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, на база одобрените проекти и подробната одобрена количествено-стойностната сметка от проекта.
• Упражняване на Авторски надзор по време на строителството (когато се възлага инженеринг), съгласно одобрените проектни документации и приложимата нормативна уредба по отделните части на техническите проекти на обектите, включени в обхвата на обществената поръчка. 
II. Териториалният обхват на поръчката е представен в описанието на всяка от позициите.  
 

URL: https://app.eop.bg/today/341470

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД