Открита процедура

Обявлението е в архива.
5297099

Публикувана на: 08.11.2023

Краен срок: 04.12.2023

Прогнозна стойност: 159841.84 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА - СТАРА ЗАГОРА

Уникален номер на поръчката: 00774-2023-0096

Изпълнението на инвестиционния проект следва да допринесе за подобряване енергийните характеристики на жилищни сгради, чрез прилагане на устойчиви интегрирани високоефективни енергийни мерки, намаление на енергийното потребление на страната, както и до редуциране на емисиите на парникови газове и подобряване на условията и качеството за живот на населението в страната чрез технологично обновление и модернизиране на сградния фонд.
Мерките за енергийна ефективност ще се изпълняват въз основа на засегнатите в предписанията от Доклада за обследване на енергийната ефективност.
Цел на проекта
Постигане на съвременните критерии за енергийна ефективност.
С цел постигане на икономия на енергия и по-голяма ефективност, да се предвиди:

  • Подобряване на условията и качеството за живот на населението, чрез технологично обновление и модернизиране на сградния фонд;
  • Подобряване енергийните характеристики, чрез прилагане на устойчиви интегрирани високоефективни мерки;
  • Достигане на клас на енергопотребление минимум „В“ след прилагане на енергоспестяващи мерки, съгласно Доклада за обследване на енергийната ефективност;
  • Намаление на енергийното потребление на страната, както и до редуциране на емисиите на парникови газове;
  • Постигане на минимум 30% спестяване на първична енергия на жилищната сграда.

Основни дейности, които да бъдат предвидени в отделните зони:
Изработване на работни проекти по частите, изброени в т. 4.1, засегнати в предписанията от Доклад за обследване на Енергийната ефективност и Конструктивното обследване на сградата, съгласно Наредба №4/ 21.05.2001г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, с който ще се изпълнят основните дейности:

  • Да се разработи проект за модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на жилищния сграден фонд.
  • Да се предвиди топлоизолация на фасадните ограждащи елементи в съответствие с заложените енергоспестяващи мерки към Доклада за обследване на Енергийната ефективност.
  • Да се предвиди топлоизолация на покрива в съответствие с заложените енергоспестяващи мерки към Доклада за обследване на Енергийната ефективност.
  • Да се предвиди подмяна на съществуващата амортизирана и неотговаряща на съвременните норми дограма, в съответствие с заложените енергоспестяващи мерки към Доклада за обследване на Енергийната ефективност.

В съответствие с предписанията, изводите и препоръките на Доклада за обследване на Енергийната ефективност и конструктивното обследване и изходните данни да се разработят работни проекти за обновяване на жилищния сграден фонд. Проектът да съдържа следните части: „Архитектурна", "Конструктивна", "Електро", "ВиК", “Енергийна ефективност“, „Пожарна безопасност“, „ПБЗ“, „ПУСО“ и други необходими за издаване на Разрешение за строеж.
 

URL: https://app.eop.bg/today/340798

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД