Открита процедура

Обявлението е в архива.
5811732

Публикувана на: 22.03.2024

Краен срок: 29.04.2024

Прогнозна стойност: 2500000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Електроразпределителни мрежи Запад ЕАД

Уникален номер на поръчката: 01467-2024-0028

Обектът на обществената поръчка е „доставка на стоки, осъществявана чрез покупка" съгласно смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 2 от ЗОП и има за предмет доставка и покупка, с предмет: „Доставка и монтаж  на трифазен маслонапълнен понижаващ силов трансформатор – 63 MVA 110 ± 9 X 1,67 % / 21 / 10,5 kV“, реф. № PPD24-004 , съгласно условията и изискванията на възложителя.
Предметът на поръчката не е разделен на обособени позиции. Предметът включва:
Доставка и монтаж  на трифазен маслонапълнен понижаващ силов трансформатор – 63 MVA 110 ± 9 X 1,67 % / 21 / 10,5 kV, в съответствие с техническите изискванията и договора/
Доставка и монтаж  на силов трансформатор – 63 MVA   1 брой

Обхват на обществената поръчка:

  • изработка на нов трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110kV/СрН в заводски условия, съгласно технически изисквания на Възложителя;
  • провеждане на пълни изпитания на нов трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110 kV /СрН в заводски условия;
  • такелаж, транспорт и монтаж на трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110kV/СрН до постоянен фундамент в конкретния енергиен обект в гр. София
  • пълно окомплектоване на нов трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110 kV /СрН в конкретния енергиен обект, прикачване на електрически връзки на страна 110 kV /СрН /посредством гъвкави електрически връзки към действаща уредба СР.Н./ и на вериги за управление, защита, сигнализация и система за мониторинг на горещи точки и газ анализ и друго;
  • провеждане на пълни електрически измервания и изпитвания на новомонтирания трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110 kV /СрН, съгласно изискванията на Наредба № 3 за устройството на електрическите уредби и електропроводните линии, част осма „Предавателно – приемни изпитвания на електрически съоръжения“, раздел четвърти и издаване на протоколи от акредитирана лаборатория;
  • провеждане на 72 часови проби под напрежение и товар на нов трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110kV/СрН след приключване на монтажните работи в пълен обем;
  • подготовка и въвеждане в експлоатация на нов трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110 kV /СрН

  • Трифазният маслонапълнен понижаващ трансформатор и оборудването отговарят на Техническите спецификации.
    Всяко заинтересовано лице може да подава оферта при условие, че отговаря на изискванията на ЗОП и на изискванията на Възложителя, посочени в обявлението и в документацията.

    2. Критерий за възлагане:
    Критерият за възлагане на поръчката при определяне на икономически най-изгодната оферта е „най-ниска цена”.

    3. Място на доставка:
    Мястото на изпълнение на всички доставки и дейности е Република България, гр. София, подстанция, посочена от възложителя.

    4. Начин и срокове за изпълнение на договора:
    4.1. Начин за изпълнение:
    Доставката и монтажа по предмета на договора ще се извършват въз основа на възлагателно писмо отправено от  Възложителя до Изпълнителя, съгласно договора.
    Приемането ще се удостоверява с приемо-предавателни протоколи, подписани от страните по договора или техни надлежно упълномощени представители.

    4.2. Срокове за изпълнение:
    Срокът на договора е 18 (осемнадесет) месеца, считано от датата, на която е сключен или до достигане на максималната стойност по т.2.1., в зависимост от това кое събитие настъпи първо. При настъпването на първото по време от така посочените алтернативни обстоятелства, договорът за обществена поръчка се прекратява автоматично, без да е необходимо уведомление или предизвестие на която и да е от страните до другата страна.
    Срокът за доставка и монтаж на нов трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110/Ср.Н., ведно със съответните резервни части,   - не повече от 300 дни от датата на подписан възлагателен протокол.
    Срок за изпълнение на монтажни дейности и въвеждане в експлоатация на нов трифазен маслонапълнен понижаващ трансформатор 110/Ср.Н - 30 /трийсет/ дни след доставка и подписан възлагателен протокол. 

    4.3. Цена и начин на плащане:
    4.3.1. Цена:
    Максималната стойност на договора e в съответствие с общата стойност на офертата, предложена от участника, предложил най-изгодната оферта с „най-ниска цена”, съгласно условията на процедурата.

    4.3.2. Условия за плащане на цената по договора:
    Плащането на цената по сключения договор за обществена поръчка се извършва в български левове (или в тяхната равностойност в ЕВРО според курса на БНБ, в случай че преди сключването или по време на действие на договора като официално платежно средство в РБ бъде приета общата европейска валута – ЕВРО). Плащането на всяка приета доставка  се извършва чрез банков превод по банкова сметка на Изпълнителя, в срок до 60 (шестдесет) календарни дни от датата на издаване на оригинална фактура за стойността на конкретната доставка и представяне на съпътстващите стоката документи, съгласно договора.

    4.3.3. Специфични условия за директни разплащания с подизпълнител:
    Когато частта от поръчката, която се изпълнява от подизпълнител, може да бъде предадена като отделен обект на Изпълнителя или на Възложителя, последният заплаща възнаграждение за тази част на подизпълнителя.
    Директните разплащания с подизпълнителя по реда на предходния абзац се осъществяват въз основа на искане, отправено от подизпълнителя до Възложителя чрез Изпълнителя, който е длъжен да го предостави на възложителя в 15-дневен срок от получаването му.
    Към искането по предходния абзац Изпълнителят предоставя становище, от което да е видно дали оспорва плащанията или част от тях като недължими.
    Възложителят има право да откаже директно плащане в полза на подизпълнителя, когато искането за плащане е оспорено от страна на Изпълнителя, до момента на отстраняване на причината за отказа.
    На основание чл. 66, ал. 11 от ЗОП, посочените по-горе специфични условия за директно разплащане с подизпълнителя са подробно разписани в проекта на договор към настоящата документация.

     

    URL: https://app.eop.bg/today/367590

    Безплатен тест

    Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

    Регистрирайте се
    ТЪРГОВЕ ОТ
    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД