Открита процедура

Обявлението е в архива.
5508716

Публикувана на: 26.01.2024

Краен срок: 26.02.2024

Прогнозна стойност: 2483000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Електроразпределителни мрежи Запад ЕАД

Уникален номер на поръчката: 01467-2024-0001

Обектът на обществената поръчка е „доставка на стоки, осъществявана чрез покупка" съгласно смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 2 от Закона за обществените поръчки (ЗОП) и има за предмет сключване на рамкови споразумения с потенциални изпълнители за доставка и покупка на правоъгълни капаци за кабелни шахти, съгласно условията и изискванията на възложителя.
Всяко заинтересовано лице може да подава оферта при условие, че отговаря на изискванията на ЗОП, Правилника за прилагане на ЗОП (ППЗОП) и на изискванията на възложителя, посочени в обявлението и документацията за участие.

Предметът на поръчката е разделен на 3 (три) обособени позиции и включва прогнозни количества за срокa на рамковото споразумение от 48 (четиридесет и осем) месеца, както следва:
Обособена позиция № 1: „Доставка на правоъгълен капак от армиран бетон за кабелни шахти, клас В125, размери (900/600/80) mm

Наименование на материала                            Съкратено наименование на материала                               Прогнозно количество, брой

Правоъгълен капак от армиран бетон          Бетонен армиран капак,В125(900/600/80)mm                                  11 500
за кабелни шахти, клас В125,
размери (900/600/80)mm


Обособена позиция № 2: „Доставка на правоъгълен полимерен стъклоусилен капак за кабелни шахти, клас B125, размери (900/600/80) mm“

Наименование на материала                            Съкратено наименование на материала                               Прогнозно количество, брой
Правоъгълен капак от армиран бетон         Полим.стъклоус.капак В125,(900/600/80)mm                                     4 600
за кабелни шахти, клас В125,
размери (900/600/80) mm


Инструмент за повдигане (ключ)                  Инстр.повд(ключ)полим.стъклоус.капак В125                                        150
на полимерен стъклоусилен капак В 125


Обособена позиция № 3: „Доставка на правоъгълен полимерен стъклоусилен  капак за кабелни шахти, клас А 15, размери (900/600/80) mm


Наименование на материала                               Съкратено наименование на материала                               Прогнозно количество, брой
Правоъгълен полимерен стъклоусилен             Полим.стъклоус.капак А15,(900/600/80) mm                                             3 500
капак за кабелни шахти,
клас А 15, размери (900/600/80) mm

Инструмент за повдигане (ключ)                        
Инструмент повдиг.(ключ) полим.капак А15                                                 100
на полимерен стъклоусилен капак  А 15


Участниците задължително оферират всички видове стоки от съответната/ите обособена/и позиция/и по предмета на поръчката, за която/които участват.
В резултат на тази процедура възложителят ще сключи рамкови споразумения за срок от 48 (четиридесет и осем) месеца с до 10 (десет) потенциални изпълнители, класирани от първо до десето място (включително), при условие, че е налице достатъчен брой оферти, които отговарят на предварително обявените условия на възложителя. При условие, че не е налице достатъчен брой оферти, които отговарят на предварително обявените условия на възложителя, то възложителят може да сключи рамково споразумение и с по-малко от десет потенциални изпълнители.
Критерий за възлагане:
Критерият за възлагане на поръчката при определяне на икономически най-изгодната оферта е „най-ниска цена”. На първо място се класира участникът, предложил най-ниска обща стойност за съответната обособена позиция.
Получената обща стойност, изчислена на база прогнозни количества и единична цена на стоката, служи само за целите на оценката.
Рамковото споразумение ще се сключи по единични цени до достигане на максимална стойност на възлаганията за всяка от обособените позиции, както следва:

  • за Обособена позиция № 1: в размер на 1 261 550.00 лв. без ДДС;
  • за Обособена позиция № 2: в размер на 832 900.00 лв. без ДДС;
  • за Обособена позиция № 3: в размер на 388 550.00 лв. без ДДС.

При сключване на рамково споразумение за всяка обособена позиция, в Приложение 1 на същото ще бъде включено: Стока със съответните й единични цени от ценовата оферта на съответния участник, избран за изпълнител. Тези единични цени могат да бъдат увеличени в случай на изискано изменение на цените или при прекратяване на действащ договор, сключен след проведен вътрешен конкурентен избор, и ако има промяна по-голяма от 5% на Общия индекс на цени на производител в промишлеността за 1 (една) година, публикуван на сайта на Националния статистически институт(*).
В този случай единичните цени се актуализират чрез подписване на допълнително споразумение между страните на основание чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП със същия процент на промяна на Общия индекс на цени на производител в промишлеността за тази 1 (една)  година.
Договорените единични цени от стоката при последваща процедура не могат да бъдат по-високи от единичните цени за стоките от сключеното/актуализирано с допълнително споразумение на рамково споразумение.
Посочените цени са в лева, без ДДС, и включват всички преки и непреки разходи, включително транспортни и организационни, свързани с изпълнението на всички дейности, предмет на настоящата поръчка.
С рамковото споразумение се определят предварително условията на договорите, които ще бъдат сключвани в периода на действието му, включително условията относно цените на предстоящите доставки по конкретни договори, сключени въз основа на рамковото споразумение.
Неразделна част от рамковото споразумение е проектът на конкретен договор, в който е определен редът за неговото сключване.
В т. 2.3. от проекта на договор към документацията е предоставена следната възможност за индексация на цените по конкретен договор:
След изтичане на 12 (дванадесет) месеца от датата на подписването на договора, единичните цени на стоката могат да бъдат преизчислявани в случай, че има промяна, по-голяма от +/-5% на Общия индекс на цени на производител в промишлеността за 1 (една) година, публикуван на сайта на Националния статистически институт*, на следния интернет адрес:
*https://www.nsi.bg/bg/content/948/%D0%BE%D0%B1%D1%89-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1
Промяната по предходното изречение може да бъде изискана от всяка от страните по договора след изпращане на уведомление до другата страна, като същите подписват допълнително споразумение на основание чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП. Актуализация на цените ще може да се прави веднъж годишно, след изтичане на всеки 12-месечен период от действието на договора.
В случай на промяна по-голяма от +/-5% на Общия индекс на цени на производител в промишлеността за 12 (дванадесет) месеца, действащите към момента единични цени се актуализират със същия процент на промяна на Общия индекс на цени на производител в промишлеността за тези 12 (дванадесет) месеца.
Новите единични цени влизат в сила, считано от датата на двустранно подписаното допълнително споразумение за преизчисление на цените.
Възложителят може да прекрати рамкови споразумения с лица, с които е имал сключен договор за обществена поръчка, прекратен на основание отказ от подписване на допълнително споразумение при наличието на предпоставките по т. 2.3 от проекта на договор към документацията.
За сключването на всеки конкретен договор за доставка, който се възлага по рамковото споразумение, възложителят ще провежда предвидения в ЗОП вътрешен конкурентен избор за определяне на изпълнител на всеки конкретен договор между лицата, с които има вече сключено рамково споразумение, и ще определя изпълнител на съответния договор, на база критерий: „най-ниска цена“.
В поканата за участие при провеждане на последващи обществени поръчки за доставка и сключване на конкретен договор, въз основа на рамковото споразумение, ще се определят прогнозните количества и видът стоки, които ще се доставят за определен от възложителя период от време. На база прогнозните количества ще бъде определена максималната стойност на конкретния договор.

Условия и място на доставка:
Стоката по предмета на поръчката ще се транспортира (доставя) от изпълнителя, за негова сметка, на негова отговорност и с негови технически средства (ресурси). Доставката ще се извършва франко складове на възложителя на територията на Република България, в градовете: София, Враца, Левски и Дупница или конкретни адреси на обекти, посочени от възложителя в съответната поръчка за доставка, които попадат на лицензионната територия, обслужвана от „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД. 

Срок на рамковото споразумение:
Рамковото споразумение за всяка обособена позиция ще бъде сключено за срок от 48 (четиридесет и осем) месеца, считано от датата на подписването му от двете страни или до достигане на максималната стойност на всички възлагания по споразумението за съответната обособена позиция, в лева без ДДС, в зависимост от това, кое от посочените обстоятелства ще настъпи първо по време. При настъпване на първото по време от така посочените алтернативни и самостоятелни основания за прекратяване, рамковото споразумение се прекратява автоматично, без да е необходимо изпращане на уведомление или предизвестие на някоя от страните до другата страна.
 

URL: https://app.eop.bg/today/352327

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД