Открита процедура

Обявлението е в архива.
5428207

Публикувана на: 26.12.2023

Краен срок: 22.01.2024

Прогнозна стойност: 203333.33 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ "СВЕТА МАРИНА ЕАД

Уникален номер на поръчката: 00502-2023-0029

Настоящата обществена поръчка, предмет на възлагане, е "Доставка на генератори на Галий (68Gа) с минимална активност 50mCi за период от 1 (една) година“.
Същата  е част от обществена поръчка с предмет: „Доставка на генератори на Галий Ga 68 и радиофармацевтици за период от 1 (една) година“ разделена в две обособени позиции (ОП), както следва:
ОП №1: „Доставка на генератори на Галий (68Gа) с минимална активност 50mCi за период от 1 (една) година“ – 203 333,33 лв. (двеста и три хиляди триста тридесет и три лева и тридесет и три стотинки) без включен ДДС;
ОП №2: „Доставка на радиофармацевтици за маркиране с 99mTc, за период от 1 (една) година“– 7 666,67 лв. (седем хиляди шестстотин шестдесет и шест лева и шестдесет и седем стотинки) без включен ДДС.
Посочената обща прогнозна стойност, съответно стойността на всяка от обособените позиции представлява максимално допустима стойност за изпълнение на обществената поръчка и Възложителят се лимитира с нея, но не се обвързва да я изчерпи. Посоченото количество от генератори на Галий (68Gа) с минимална активност 50mCi е прогнозно и не поражда задължение на Възложителя да го закупи в пълен обем. Изпълнението на доставките ще се определи от фактическите му потребности.
Съгласно чл. 21, ал. 6 от ЗОП, Възложителят има право да възлага обособени позиции по реда, валиден за индивидуалната стойност на всяка от тях, при условие, че стойността на съответната обособена позиция не надхвърля 156 464,00 лв. за доставки и услуги и общата прогнозна стойност на обособените позиции, възложени по този начин, не надхвърля 20 на сто от общата стойност на поръчката. В тези случаи независимо от остатъчната стойност на поръчката тя се възлага по реда, приложим към общата прогнозна стойност на цялата поръчка.
Имайки предвид горното, прогнозната стойност на Обособена позиция № 1 „Доставка на генератори на Галий 68 (68Gа) с минимална активност 50mCi за период от 1 (една) година“, същата представлява 96,23 % от общата стойност на поръчката.
Прогнозната стойност на Обособена позиция № 2 „Доставка на радиофармацевтици за маркиране с 99mTc, за период от 1 (една) година“ представлява 3,77 % от общата стойност на поръчката и попада в приложното поле на чл. 20, ал. 4, т. 3 от ЗОП.
С оглед на изложеното и на основание чл. 21, ал. 6 от ЗОП Обособена позиция № 2 ще се възложи по реда на чл. 20, ал. 4, т. 3, а именно чрез директно възлагане.
В изпълнение на чл. 21, ал. 6 от ЗОП, остатъчната стойност (явяваща се прогнозна стойност на Обособена позиция №1, предвид нейния размер и общата стойност на поръчката, се възлага с настоящата обществена поръчка чрез провеждане на открита по реда на чл. 74 от ЗОП и е предмет на настоящото възлагане. 
Предмет на настоящата обществена  поръчката е избор на изпълнител за доставка на 2 (два) броя генератор на Галий (68Gа) с минимална активност 50mCi, съвместими за употреба с Модулна радиосинтезна система на производителя Scintomics, Германия собственост на УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД, за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на Галий 68, производител Scintomics, Германия собственост на УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД за период от 1 (една) година (Оборудване/Оборудването).

 

URL: https://app.eop.bg/today/340824

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД