ИЗБОР НА РЕГИСТРИРАН ОДИТОР

Обявлението е в архива.
5271859

Публикувана на: 06.10.2023

Краен срок: 20.10.2023

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info

П О К А Н А
ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА ЗА ИЗБОР НА РЕГИСТРИРАН
ОДИТОР ЗА ПРОВЕРКА И ЗАВЕРКА НА ГОДИШНИЯ ФИНАНСОВ ОТЧЕТ ЗА 2023 ГОД. НА БЛЦ „КАМЕНА“ЕАД, ДЪЩЕРНО ДРУЖЕСТВО „КАМЕНА МЕДИКЪЛ“ЕООД И КОНСОЛИДИРАНИЯ ГОДИШЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ НА ГРУПА БЛЦ „КАМЕНА“ЕАД ГР. ВЕЛИНГРАД

Поканата за избор на ОДИТОР  се публикува на сайта на Балнеологичен център “КАМЕНА” ЕАД и Агенцията за публични предприятия 

1. Наименование, адрес и телефон за връзка на Възложителя: 
БЛЦ“Камена“ЕАД гр. Велинград, със седалище и адрес на управление: град Велинград, ул.“Еделвайс“ № 4
Лице за контакт: Гергана Гълъбова –главен счетоводител, тел.: 0895505101

 2. Предмет на поръчката:
Целта на поръчка е да бъде избран независим регистриран одитор за извършване на независим финансов одит по приложимите одиторски стандарти за финансово отчитане и в съответствие на Закона за независимия финансов одит на финансовия отчет на БЛЦ“Камена“ЕАД, дъщерно дружество „Камена Медикъл“ЕООД и консолидирания годишен финансов отчет на Група БЛЦ“Камена“ЕАД гр. Велинград, за периода 01.01.2023  до 31.12.2023 г., в съответствие с действащото счетоводно законодателство.
Предмет: „Извършване на независим финансов одит на годишния финансов отчет на БЛЦ“Камена“ЕАД, дъщерно дружество „Камена Медикъл“ЕООД и консолидирания годишен финансов отчет на Група БЛЦ“Камена“ЕАД гр. Велинград за периода 01.01.2023г. до 31.12.2023г. и изготвяне на одиторски доклад, в съответствие с приложимите одиторски стандарти, Закон за независимия финансов одит, действащата на територията на ЕС и Република България правна рамка, касаещаизвършване на одиторския ангажимент, Етичния кодекс на професионалните счетоводители и всички останали правила, относими към възложената дейност“.

3.Изисквания към изпълнителя на поръчката. Документи:

    Всеки участник трябва да притежава исканата квалификация и опит, които да може да докаже посредством представяне на документите, изброени в настоящата процедура. 
    До участие в процедурата ще бъдат допуснати участници, които отговарят на следните изисквания, а именно
      3.1.Участниците трябва да са със статут на регистриран одитор по смисъла на § 1, т.36 от Допълнителните разпоредби на Закона за независимия финансов одит, вписан в регистъра на регистрираните одитори по чл.20 на Закона за независимия финансов одит - физическо лице или одиторско дружество, вписано в регистъра по чл. 20, което има право да подписва одиторски доклади с мнение върху финансови отчети.
3.2.Участниците трябва да бъдат правоспособни дипломирани експерт-счетоводители или специализирано одиторско предприятие, вписано в специалния регистър към Института на дипломираните експерт-счетоводители в България; 
3.3 Участниците трябва да имат опит при изпълнението на подобни с предмета на настоящата обществена поръчка услуги - минимум 3 години опит в одитни услуги, считано от датата на подаване на офертата. Опитът се доказва с изготвен от участника списък на извършените, че опитът е най-малко 3 години.
3.4 Участниците следва да представят заверено копие на доклад от последната проверка за контрол и качество на одиторските услуги, извършена от Комисията на публичния надзор над регистрираните одитори или от Съвета за контрол на качеството на одиторските услуги към ИДЕС.

Изискуеми документи:
1/ Заверено копие на доклад от последната проверка за контрол и качество на одиторските услуги, извършена от Комисията на публичния надзор над регистрираните одитори или от Съвета за контрол на качеството на одиторските услуги към ИДЕС.
2/ Заверено копие на документ за данъчна регистрация и регистрация по ЗДДС;
3/ Кратка биографична справка.4/ Подробно разписано предложение за изпълнение на поръчката – работна програма, срокове, ред и начин на изпълнение и  т.н. 
5/ Списък на извършените услуги, от който да е видно, че опитът в одитните услуги е най - малко 3 години, преди датата на подаване на ценовото предложение. 
6/ Ценово предложение, поставено в отделен запечатан и непрозрачен плик – Приложение № 2 – образец. 
7/ Писмо за поемане на одиторски ангажимент за одит на ГФО за 2023г.
8/ Декларация, че е регистриран одитор, вписан в публичния регистър на регистрираните одитори за 2023 г. под №……….(посочва се номерът, под който одиторът е вписан) както и че е член на Института на регистрираните експерт-счетоводители – свободен текст.
9/ Административни сведения, попълнени от участника – Приложение № 1 – образец. 

Всички документи следва да бъдат заверени от представляващия участника с подпис и печат, а копия на документи - с гриф „Вярно с оригинала”, подпис и печат.

4.Изисквания към офертите:
Всеки участник има право да представи само една оферта в запечатан и непрозрачен плик с наименование: Извършване на независим финансов одит на годишния финансов отчет на БЛЦ“Камена“ЕАД, дъщерно дружество „Камена Медикъл“ЕООД и консолидирания годишен финансов отчет на Група БЛЦ“Камена“ЕАД гр. Велинград за периода 01.01.2023 г. до 31.12.2023 г. и изготвяне на одиторски доклад, в съответствие с приложимите одиторски стандарти, Закон за независимия финансов одит, действащата на територията на ЕС и Република България правна рамка, касаеща извършване на одиторския ангажимент, Етичния кодекс на професионалните счетоводители и всички останали правила, относими към възложената дейност“.
Офертата се предоставя срещу получаване на входящ деловоден номер. Офертата се представя с подпис (и печат) на участника. Офертата трябва да съдържа всички изискуеми документи и ценово предложение, поставено в отделен запечатан плик, със срок на валидност 30 календарни дни, считано от датата на предоставяне. 
Ценовото предложение трябва да бъде за комплексно изпълнение на поръчката, като цената трябва да бъде посочена в лева, без ДДС и с включено ДДС. Офертата се представя в сградата на Възложителя, с административен адрес: гр. Велинград, ул.“Еделвайс“ № 4, Административен секретар,   до 16.30 часа на 20.10.2023 г. 

Върху плика участникът посочва адрес за кореспонденция, телефон и електронен адрес.

Не се приема за участие и се връща незабавно на съответния участник оферта, която:
- е постъпила в незапечатан или в прозрачен плик;
- е постъпила с нарушена цялост;
- е постъпила след изтичане на крайния срок.

5. Срок и място на изпълнение на поръчката:
5.1 Мястото на изпълнение на поръчката съвпада със седалището и адреса на управление на Възложителя -  гр. Велинград, ул.“Еделвайс“ № 4,. 
5.2 Крайният срок за изпълнение на поръчката е 30.04.2024 г.

6.Критерий за възлагане и оценка на офертите:
      Критерият за възлагане и оценка на офертите ще бъде „най - ниска предложена цена“.

7. Оценяване на офертите:


        До оценка се допускат само участниците, чиито оферти съответстват на изискванията на документацията за участие в процедурата. Оферти, които не отговарят на изискванията и документацията за участие в процедурата не се оценяват. Отваряне, разглеждане и класиране на офертите ще се извърши от специално назначена със Заповед на изпълнителния директор на БЛЦ»Камена»ЕАД комисия. Офертите на участниците ще се оценяват и класират според критерия „най-ниска цена“ след като са изпълнени минималните изисквания посочени в настоящата процедура.

      8. Сключване на договор:
      С класирания на първо място кандидат ще бъде сключен писмен договор., след получаване на протокол на Министерство на здравеопазването, на основание чл.8 и чл.9 от  Правилата за избор на регистриран одитор за заверка на годишния финансов отчет на публичното предприятие БЛЦ»Камена»ЕАД, като в договорът задължително се посочва номерът на протокола за избор на одитор.
В случай, че определения изпълнител откаже да сключи договор, възложителят може да сключи договор с класирания на второ място участник.
В десет дневен срок от сключване на договора с избрания одитор, копие на сключения договор се представя на Принципала. 

         9. Изисквания към изпълнението на поръчката:
    Изпълнителят трябва да изпълни поръчката в срока, определен в настоящата покана и да гарантира безупречно качество на услугата.
    

Приложения: 
Приложение № 1 Образец на Административни сведения за участника
Приложение № 2 Образец на Ценово предложение 
Приложение № 3 Образец на Проект на договор 
.

Д-р Станчо Фийков
Изпълнителен Директор на БЛЦ“Камена“ЕАД гр. Велинград

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД