Избор на нарочен проверител – регистриран одитор

Обявлението е в архива.
5541495

Публикувана на: 21.02.2024

Краен срок: 28.02.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info
Избор на нарочен проверител – регистриран одитор за извършване на проверка на капитала по чл. 264д, ал. 1 от Търговския закон

 О Б Я В Л Е Н И Е


  „БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР“ ЕАД организира провеждането на  процедура по пряко договаряне, с предмет:
 “Избор на нарочен проверител – регистриран одитор за извършване на проверка на капитала по чл. 264д, ал. 1 от Търговския закон на БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР /БМКЦ/ ЕАД и изготвяне на одиторски доклад въз основа на резултатите от проверката, във връзка с подготовка на документацията за преобразуване на дружеството по реда на чл. 264 и сл. от ТЗ, чрез промяна на правната му форма от еднолично акционерно дружество в еднолично дружество с ограничена отговорност“.

    Възложител в процедурата е „БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР“ ЕАД („БМКЦ” ЕАД), със седалище и адрес на управление: гр. Варна 9026, ул. „Васил Друмев“ № 73, тел.:(052) 380 501, 302 588; факс:(052) 302 503. Електронен адрес за кореспонденция: bmtc@bmtc.bg., официално регистрирана интернет страница: www.bmtc.bg.

     Горепосочената процедура се провежда на основание чл. 8 (4), т. 1 от Вътрешните правила за управление и контрол на разходите и паричните средства и за провеждане на процедури за избор на изпълнители за доставки на стоки, предоставяне на услуги и извършване на строителство, в това число строително – ремонтни дейности на „БМКЦ“ ЕАД, и във връзка с Решение № 612 / 21. 02. 2024 год. на Изпълнителния директор на „БМКЦ“ ЕАД.  Проверката на капитала по чл. 264д, ал. 1 ТЗ следва да бъде извършена с необходимата прецизност, точност и обоснованост, съобразно изискванията на действащото данъчно, счетоводно, търговско законодателство. Изпълнителят  следва да представи доклад с резултатите от проверката в три еднообразни екземпляра, в срок до 30.03.2024г.  
    Заявленията за участие в процедурата ще се отворят, разгледат, оценят и класират на 29. 02. 2024 год., в 09:30 часа, в заседателна зала № 223, на етаж 2 в административната сграда на „БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР” ЕАД, с адрес: в гр. Варна, ул. “Васил Друмев” № 73, от Комисия, назначена със Заповед на Изпълнителния директор. Заседанието на комисията е публично.    
Документация за участие в процедурата може да бъде получена всеки работен ден, от 08.30 часа до 16.30 часа, най–късно до 28. 02. 2024 г., в деловодството: стая № 226 в административната сграда на „БМКЦ“ ЕАД, с адрес: гр. Варна, ул. “Васил Друмев” № 73.
КРАЕН СРОК ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТИ:  16:30 ЧАСА НА 28. 02. 2024 год.
   Участник в процедурата следва да е регистриран одитор, по смисъла на §1, т.36 от Допълнителните разпоредби на Закона за независимия финансов одит и да отговаря на изискванията по чл. 262л, ал. 3 от ТЗ, а именно:   
-    През последните две години участникът да не е бил назначен одитор на дружеството, както и да не е лице, което е изготвило оценка на непаричната вноска.
-    Назначеният проверител не може да бъде избиран за одитор на преобразуваното дружество две години след датата на преобразуването.

  Проверителят носи отговорност съгласно чл. 262„м“, ал. 3 от ТЗ за вреди от неизпълнение на задълженията си.   При изпълнение на поръчката не се допуска участието на подизпълнители.

  До участие в процедурата ще бъдат допуснати участници, които удостоверят изготвянето на минимум 2 одита за последните пет години с предмета на поръчката.

  Заявленията за участие следва да бъдат изготвени в съответствие с утвърдената документация за провеждане на процедурата. Представянето на оферта удостоверява, че участникът е приел изцяло всички изисквания и условия на Възложителя. Всички оферти, които отговарят на обявените от Възложителя условия и бъдат допуснати до разглеждане, ще бъдат оценявани по критерия „икономически най-изгодна оферта”. "Икономически най-изгодна оферта" е тази оферта, която отговаря в най-голяма степен на предварително обявените от Възложителя показатели и тяхната тежест.
  Разяснения и уточняващи въпроси във връзка с условията на процедурата и документацията към  нея могат да бъдат отнасяни в деловодството на „БМКЦ“ ЕАД или на посочения електронен адрес.  
    За участие в процедурата следва да бъдат подготвени следните документи по образец,  
    съгласно утвърдената документация на Възложителя, както следва:       
1.    Оферта, попълнена по образец № 3;
           Към офертата участникът прилага списък на документите, които е приложил към нея.  
       2. Декларация за регистрация по ЗТРРЮЛНЦ или копие от документа за регистрация;
       3. Нотариално заверено пълномощно (ако участникът действа чрез пълномощник);
 4. Доказателства, удостоверяващи изпълнението на специалните изисквания на   
 възложителя към участиците в процедурата:
4.1. Копие на удостоверение от Института на дипломираните експерт-счетоводители,   доказващо че участникът е със статут на регистриран одитор по смисъла на §1, т.36 от ДР на ЗНФО;
4.2. Справка - декларация на участника за изпълнените проверки на дружествен капитал, в съответствие с предмета по т.1, за последните пет години на субекти с различен ЕИК по образец, със следните възможни приложения: доклади и/или документи, удостоверяващи изпълнението им, като към тях може да бъдат прилагани референции, препоръки или други документи (по образец);
4.3. Списък със състава на одиторския екип, който ще бъде отговорен за изпълнение на проверката, с приложени данни за образователна квалификация и професионален опит на членовете от екипа;
 4.4. Работна програма с времеви график за извършване на услугата и брой работни часа за извършване на проверката.
5.  Декларация по чл. 262л, ал.3 ТЗ, за всеки участник в одиторския екип (по образец);
6. Декларация във връзка с обстоятелствата по чл. 54 от Закона за независимия финасов одит, за всеки член от екипа на кандидата (по образец);
7.  Ценова оферта, поставена в отделен запечатан непрозрачен плик (по образец).
8.  Проект на договор, парафиран  на всяка страница (по образец).
 Други документи, по преценка на участника.

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД