Избор на графичен символ (лого) и слоган

Обявлението е в архива.
5787855

Публикувана на: 12.03.2024

Краен срок: 25.03.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info

КРИТЕРИИ И УСЛОВИЯ

за избор на графичен символ (лого) и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни (2021–2026 г.).

Организатор на конкурса – Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Цел на конкурса – да се създаде графичен символ (лого) и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни (2021–2026 г.).

Предмет на конкурса – да бъде изработена графична визия (лого) и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни (2021– 2026 г.).

Линк към националната програма: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-iprogrami/politiki-i-strategii/nacionalna-programa-za-predotvratyavane-i-namalyavane-nazagubat/

1. Критерии за участие

В конкурса могат да вземат участие български и чуждестранни физически и юридически лица.

За целта всеки кандидат трябва да представи:

1.1. Заявление за участие в конкурса по образец (Приложение 1).

1.2. Кандидатите трябва да представят подписана декларация по образец, с която удостоверяват, че са запознати и приемат условията на конкурса, че са автори на предложението, както и че проектът е разработен единствено за целите на този конкурс и не е използван по други поводи (Приложение 2).

1.3. Кандидатите трябва да представят декларация за съгласие за обработване на личните им данни (Приложение 3).

1.4. Заявлението за участие в конкурса и декларацията могат да бъдат изтеглени от следния електронен адрес: https://www.mzh.government.bg/bg/ministerstvo/aktualno/

2. Изисквания към предложенията:

2.1. Проектът трябва да бъде авторски и оригинален, като всеки кандидат може да участва само с един проект.

2.2. Предложението трябва да съдържа графичен образ и текст: Вариант на кирилица: Национална програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни (2021 – 2026 г.) Вариант на латиница: National programme on prevention and reduction of food loss (2021 - 2026)

2.3. Графичният образ трябва да е лесно разбираем (четим) и адаптивен (да може да се използва за различни нужди – напр. банери, рекламни и информационни материали, плакати, бланки и т.н.).

2.4. Всяко предложение трябва да се предостави на хартиен или на електронен носител с надпис на български и английски език, в пълноцветен и черно-бял вариант.

2.5. Всеки проект трябва да съдържа черно-бял и цветен вариант, като предложенията следва да се предадат във формат JPG (min 2500 px по дългата страна, резолюция 300 dpi), А3. Общият размер на файловете не трябва да надхвърля 8 МВ.

2.6. Кандидатите трябва да предоставят кратко описание на предложеното лого и слоган в Word формат (до 1 500 знака), като се посочат мотиви и/или аргументи за най-основните технически характеристики – основната идея на проекта, избор на цветово решение, използван шрифт на логото и слогана.

3. Подаване на предложенията

3.1. Предложенията се подават електронно на е-мейл адрес kgurova@mzh.government.bg или на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерството на земеделието и храните, гр. София, бул. „Христо Ботев“ № 55, вход „Приемна“. Участникът трябва да посочи имена, адрес, телефон и имейл за обратна връзка.

3.2. Подадените предложения получават входящ номер с дата и час на подаването.

4. Авторски права

4.1. След определянето на победител в конкурса Министерството на земеделието и храните изпраща покана за сключване на договор с автора на спечелилия проект за отстъпване на изключителното право за ползване на логото и слогана.

4.2. Възнаграждението за класирания на първо място проект в конкурса за лого и слоган (указания към него и отстъпените авторски права), е в размер на 1 500 лв.

4.3. Министерството на земеделието и храните има право да публикува на интернет страницата си представените проекти – изображение и описание, както и да ги предоставя на медиите, но единствено във връзка с конкурса.

5. Срокове

5.1. Официално обявяване на конкурса – петдневен срок от одобряването на доклада за стартиране на новия конкурс за изработка на графичен символ (лого) и слоган на Националната програма за предотвратяване и намаляване на загубата на храни (2021– 2026 г.).

5.2. Срок за подаване на предложения – четиринадесет дневен срок от официалното обявяване на конкурса.

5.3. Срок за сформиране на комисия за избор на лого и слоган и оценка на предложенията – седемдневен срок след приключване на срока за подаване на предложения.

5.4. Проверка на съответствието на документите и оценяване на проектите от комисията – седемдневен срок след сформирането на комисия за избор на лого и слоган и оценка на предложенията.

6. Процедура за провеждането на конкурса

6.1. Допускане до конкурса

6.1.1. Предварителният преглед на подадените документи и съответствието им с условията на конкурса се прави от комисия за избор на лого и слоган, която се състои отминимум пет души, представители на МЗХ, определени със заповед на министъра на земеделието и храните.

6.1.2. Когато установи липса на документи или друго несъответствие, комисията изисква от кандидата да ги представи в петдневен срок.

6.1.3. Комисията има право да не допусне до разглеждане и да дисквалифицира проекти, когато кандидатът не е представил изискваните документи в петдневен срок и/или същият не отговаря на предварително обявените изисквания.

6.1.4. Когато установи, че подадените от кандидата документи отговарят на изискванията, комисията го допуска до оценка на проекта и обозначава плика с проектите по начин, гарантиращ анонимността на кандидата, подал проектите.

6.2. Избор на лого и слоган

6.2.1. Оценката и класирането на проектите се извършва от комисията за избор на лого и слоган по т. 6.1.1.

6.2.2. Всеки член на комисията класира до 3 идейни проекта по художествени и функционални критерии и степенува избора си на първо, второ и трето място.

6.2.3. Всяко предложение, класирано на първо място, получава 3 точки, на второ – 2 точки, на трето – 1 точка.

6.2.4. За всяко предложение точките, дадени от всеки един от членовете, се събират и се оформя краен резултат.

6.2.5. Печели предложението, събрало най-много точки.

6.2.6. В случай, че на първо място са класирани два или повече проекта с равен брой точки, тогава тези проекти се подлагат отново на гласуване. В случай, че и след повторно гласуване отново има проекти с равен брой точки, комисията си запазва правото да избере един от тях.

6.3. Критерии за оценка – при вземането на решение членовете на комисията се ръководят от следните критерии:

6.3.1. Съответствие с темата на конкурса;

6.3.2. Креативност, оригиналност, съвременен дизайн на проекта;

6.3.3. Яснота на графичния образ и избор на подходяща цветова гама;

6.3.4. Възможност за разработване на логото и слогана в цялостна система за визуална идентичност; 6.3.5. Възможности за интегриране на логото и слoгана в различни видове материали (банер, рекламни и информационни материали, документ, значка, плакат и т.н.).

6.4. Права и задължения на комисията:

6.4.1. Всички членове на комисията са длъжни да декларират писмено, че не са „свързани лица“ по смисъла на § 1, т. 9 от ДР на Закон за противодействие на корупцията, както и че нямат материален или друг частен интерес от възлагането на проекта на определен участник.

6.4.2. При оценяване на предложенията, членовете на комисията са задължени да вземат независими и безпристрастни решения.

6.4.3. Заседанията на комисията за първия и за всеки следващ етап (при наличие на такъв) от конкурса се документират в протоколи за извършената дейност.

6.4.4. Членовете на комисията са длъжни да спазват конфиденциалност до завършване на конкурса, като председателят на комисията обявява окончателните резултати.

6.4.5. Комисията има право да прецизира и да поиска доработка от автора на спечелилия проект.

7. Комуникация с участниците – комуникацията с участниците се извършва чрез предоставените от кандидатите имейли и телефони за връзка.

8. Приключване на конкурса – в тридневен срок от одобрение на заключителния протокол Министерството на земеделието и храните обявява резултатите от конкурса със съобщение, което се публикува на официалния сайт на МЗХ – www.mzh.government.bg.

9. Прекратяване на конкурса Организаторът има право да прекрати конкурса с решение, когато:

9.1. Не е подадено нито едно заявление за участие.

9.2. Подадено е само едно заявление за участие.

9.3. Всички постъпили проекти не отговарят на предварително обявените условия на конкурса.

9.4. Настъпили са непреодолими обстоятелства от обективен характер за провеждането на конкурса.

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД