Доставка, монтаж, инсталиране и пускане в експлоатация на модули за пречистване на отпадъчни води

Обявлението е в архива.
5775311

Публикувана на: 06.03.2024

Краен срок: 14.03.2024

Прогнозна стойност: 782332.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - .info

Наименование (Наименование на бенефициент от договор за БФП)
ПОДДЪРЖАНЕ ЧИСТОТАТА НА МОРСКИТЕ ВОДИ АД
ЕИК (ЕИК на бенефициент от договор за БФП)
ЕИК
Номер
813109299
Предмет на предвидената процедура
“Доставка, монтаж, инсталиране и пускане в експлоатация на модули за пречистване на отпадъчни води към съществуваща пречиствателна инсталация за отпадъчни води“
Обект на процедурата
Доставка
Приложим нормативен акт
ПМС
Тип на процедурата
Избор с публична покана
Прогнозна стойност съгласно обявление
782 332.00
Дата на обявление
06.03.2024
Крайна дата за подаване на оферти
14.03.2024
Описание
Технологичните единици се предвижда да бъдат внедрени към съществуващата инсталация за пречистване на отпадъчни води, собственост на „Поддържане чистотата на морските води“ АД.
Настоящата комплексна пречиствателна станция за отпадъчни води се състои от следните пречиствателни съоръжения: нефтоуловител, флотатор, реактор-електролизер, буферни резервоари – 4 броя, озонатори – 4 броя, клиноптилолитови адсорбери – 2 броя. Технологията на работа е предназначена основно към пречистване на отпадъчни потоци, генерирани от корабите – нефтосъдържащи отпадъци и битово-отпадни води. Капацитетът на инсталацията е до 747 т/24 часа.
Работата на съществуващата инсталация се контролира, в съответствие с нормите, относими към екологичното законодателство, за което е издадено и комплексно разрешително № 544-Н0-И0-А1/2022 г. от Изпълнителна агенция по околна среда – София. Комплексното разрешително е публично достъпно на следният интернет адрес:https://registers.moew.government.bg/kr/
Оборудването, предмет на настоящата публична покана, се състои от два модула, които предстои да бъдат инсталирани към съществуващите пречиствателни съоръжения в началото и края на пречиствателния процес. Базисната технология се запазва, но с въвеждането на експлоатация на допълнителните пречиствателни съоръжения, ще се подобри значително качеството и капацитета на действащата инсталация. Целта е чрез модулните единици да се редуцират органичните замърсители, да се контролират оперделени показатели, като химично потребление на кислород (ХПК), биологично потребление на кислород (БПК), общ органичен въглерод (ТОС) чрез контролен уред за непрекъснат мониторинг и автоматизирана система за управление. Когато отпадъчната вода, постъпила за пречистване, не отговаря на предварително зададените норми, системата автоматично следва да я връща обратно за пречистване до достигане на определените параметри. Целият процес следва да е автоматизиран и да води до постигане на по-бързи, по-ефективни и по-продуктивни резултати.

Доставеното оборудване трябва да е фабрично ново, нерециклирано и неупотребявано и произведено в съответствие с европейските норми за безопасност.

Прикачени документи

Публична покана ПЧМВ ПК-06.03.2024.rar Свали

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД