Договаряне без предварително обявление

Обявлението е в архива.
5999083

Публикувана на: 26.04.2024

Краен срок: 29.04.2024

Прогнозна стойност: 1700000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА - СТАРА ЗАГОРА

Уникален номер на поръчката: 00774-2024-0024

Процедурата за възлагане на обществената поръчка ще се реализира чрез борсово посредничество на „Софийска стокова борса“ АД при условията на чл. 79, ал. 1, т. 7 от ЗОП. Договорът за доставката се сключва по реда на ЗСБТ, чрез борсов посредник.
ДОВЕРИТЕЛЯТ упълномощава ДОВЕРЕНИКА да търгува, съгласно условията на договора за борсово представителство и при по-долу посочените условия, стоките както следва:
1. Наименование на стоката: Гориво за отопление, CPV: 09135100-5.  
2. Характеристика и качество: Горивото е предназначено за изгаряне в отоплителни инсталации при зимни температури. Горивото да отговаря на всички нормативни изисквания, свързани с предмета на настоящата поръчка и да отговаря на “Наредба за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол” приета с ПМС № 156/15.07.2003 г. обн. в ДВ №66/2003 г., посл. изм. в ДВ № 75 от 25.08.2020 г. и БДС. Продавачът представя Декларация за съответствие на качеството на течните горива.
3. Kоличество: 755 000 л. (седемстотин петдесет и пет хиляди литра) + 15%
    Купувачът не е задължен да заяви и закупи цялото договорено количество.
4. Опаковка: наливно.
5. Произход /производител/:  Европейски съюз или еквивалент.
6. Година на производство /заделяне/: 2024 г./2025 г./2026 г./2027 г.
7. Срок на годност /съхранение/: съгласно БДС.
8. Норма на товарене и други транспортни условия: съгласно капацитета на вместимост на  обектите и размера на заявеното количество. Транспортът се извършва от Продавача с автоцистерна за доставка и развоз.
9. Място на предаване: франко общинските обекти  на  територията  на  Община  Стара Загора. Община Стара Загора си запазва правото да добавя нови обекти.
10. Срок на доставка и срок на договора: до 3 (три) работни дни след всяка писмена заявка. Договорът влиза в сила от 06.11.2024 г. и е за срок от 36 (тридесет и шест) месеца или до изчерпване на количеството, което от двете събития настъпи по-рано.   
11. Франкировка: франко общинските обекти  на  територията на Община Стара Загора. Община Стара Загора си запазва правото да добавя нови обекти.
12. Условие на заплащане на цената: Цената на заплащане на всяка отделна партида Гориво за отопление е средна цена* на 1000 литра без ДДС за Газьол за промишлени и комунални цели /ГПКЦ/ в деня на получаване на стоката намалена с най-голямата търговска отстъпка договорена на сесия на „Софийска стокова борса“ АД, с включени транспортни и товарно-разтоварни разходи. За доставените количества се подписва Приемо-предавателен протокол. Продавачът представя Декларация за съответствие на качеството на течните горива, фактура и заверени ценоразписите на „Сакса” ООД /база София/, „Инса ойл” ЕООД /Петролна база - с. Белозем/, „Литекс” АД /ПСБ Стара Загора/ и „Тера Корп” ЕООД  /ПСБ Стара Загора/ за ГПКЦ в деня на получаване на стоката.
     *Средна цена на 1000 литра без ДДС за Газьол за промишлени и комунални цели /ГПКЦ/ се определя, като средна величина от действащите цени за Газьол за промишлени и комунални цели /ГПКЦ/ по ценоразписите на „Сакса” ООД /база София/, „Инса ойл” ЕООД /Петролна база - с. Белозем/, „Литекс” АД /ПСБ Стара Загора/ и „Тера Корп” ЕООД  /ПСБ Стара Загора/ в деня на получаване на стоката.
      В случай, че няма достъп до някой от горе-изброените официално обявени ценоразписи, то средна цена се определя като средна величина от действащите цени за Газьол за промишлени и комунални цели /ГПКЦ/ от останалите ценоразписи.
13. Включени разходи в цената: транспортни и товарно-разтоварни разходи франко общинските обекти на територията на Община Стара Загора.
14. Начин на плащане: банков превод /платежно нареждане/ след издаване на фактура.
15. Срок за плащане на цената: до 30 /тридесет/ дни от датата на подписване на приемо - предавателния протокол и издаване на фактура.
16. Акт, удостоверяващ предаването на стоката: приемо-предавателен протокол и Декларация за съответствие на качеството на течните горива.
17. Начин на установяване на количеството: измерване чрез уредите за мерене на автоцистерните за всяка доставка.
18. Орган, удостоверяващ качеството на получаваната стока: независима контролна организация.
19. Рекламационен срок, начин на уреждане на рекламациите: за количество – в момента на приемане на стоката в присъствие на представител на Продавача и представител на Купувача; за качество – до 10 (десет) дни след излизане на пробата за качество.
20. Гаранция и обезпечения /депозит/ относно изпълнението на Договора за покупко-продажба: Продавачът внася депозит в размер на 1% (един процент) от стойността на борсовия договор без ДДС. Гаранцията на договора може да се представи под формата на:
• Банкова гаранция – изготвя се по образец на банката, която я издава, при условие че в гаранцията са вписани условията на Община Стара Загора.
• Парична сума - преведена по банкова сметка на „Софийска Стокова Борса” АД.
Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на Продавача.
    Продавачът сам избира формата на гаранцията за изпълнение на договора.
    Когато е избрана форма на банкова гаранция или застраховка, тогава тя трябва да бъде безусловна и неотменима, в полза на Община Стара Загора и със срок на валидност – най-малко 30 календарни дни след изтичане срока на борсовия договор.
21. Неустойка: за неизпълнение на задълженията по договора неустойката е 1% (един процент) от стойността на неизпълнението без ДДС.
22. Документация на стоката: Декларация за съответствие на качеството на течните горива, Приемо-предавателен протокол, фактура и заверени от Продавача ценоразписите на „Сакса” ООД, „Инса ойл” ЕООД„ Литекс” АД и „Тера Корп” ЕООД  към датата на всяка доставка.
23. Продавачът да декларира, че стоката е освободена от претенции и задължения към трети лица и фирми.
 

URL: https://app.eop.bg/today/382898

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД