Събиране на оферти с обява

Обявлението е в архива.
4958028

Публикувана на: 16.05.2023

Краен срок: 29.05.2023

Прогнозна стойност: 60000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: Многопрофилна болница за активно лечение " Лозенец " ЕАД

Уникален номер на поръчката: 05947-2023-0016

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Доставка на детергенти и консумативи за перални машини”.
Доставките се извършват на адреса на болницата – гр. София, ул. „Козяк” № 1, по заявка на болницата в зависимост от потребностите на лечебното заведение.
На основание чл. 12 от ЗОП обществената поръчка е предназначена за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания или за стопански субекти, чиято основна цел е социалното и професионалното интегриране на хора с увреждания, или на хора в неравностойно положение, тъй като предметът й е включен в Списъка на стоките и услугите, съобразно Общия терминологичен речник, утвърден с Решение № 591 от 18.07.2016 г. (обн., ДВ, бр. 67 от 2016 г.) на Министерски съвет. В процедура могат да участват лица, които са специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания, при условие, че най -малко 30 на сто от списъчния им състав е от хора с увреждания или такива в неравностойно положение.
На основание чл. 12, ал. 6 от ЗОП специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания могат да участват при условие, че изпълняват най-малко 80 на сто от нейния предмет със собствени машини, съоръжения и човешки ресурси. На основание чл. 80, ал. 4 от ППЗОП не е налице изпълнение на дейност със собствено производство или ресурс, когато специализираните предприятия или кооперации на хора с увреждания предоставят на възложителя без съществена допълнителна преработка стоки, доставени от други лица. При наличие на хипотезата на чл. 80, ал. 4 от ППЗОП подадените оферти ще бъдат отстранявани.
На основание чл. 81, ал.1 и ал. 2 от ППЗОП в процедура могат да участват и други заинтересовани лица. Когато в процедура са подадени оферти, както от лица, за които поръчката е запазена, така и от други лица, първо се разглеждат офертите на лицата, за които поръчката е запазена. Офертите на останалите лица се разглеждат само ако няма допуснати оферти на лица, за които поръчката е запазена.
 Изискването за запазена поръчка е посочено в Обявлението, с което се оповестява откриването на процедурата, в Раздел ІІІ.1.5. Лицата, които подават оферти трябва да са вписани в регистъра на специализираните предприятия или кооперации на и за хора с увреждания най-малко три години преди датата на откриване на процедурата, и да отговарят на изискванията на чл. 12, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.
 

URL: https://app.eop.bg/today/301217

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД