Публично състезание

Обявлението е в архива.
4930167

Публикувана на: 03.05.2023

Краен срок: 25.05.2023

Прогнозна стойност: 1254981.54 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ВРАЦА

Уникален номер на поръчката: 00814-2023-0021

Проектът предвижда изпълнение на енергоспестяващи мерки, като с реализиране на комплекса от мерки сградата на ДГ „Радост“ ще достигне националните норми за сграда с близко до нулевото потребление на енергия - клас на енергопотребление – A+ и 74% енергия от ВИ за отопление, охлаждане, вентилация, гореща вода за битови нужди и осветление. С едновременното изпълнение на двете условия се покриват напълно изискванията за сграда с близко до нулево потребление на енергия.
Предвижда се топлоизолиране на външни стени, покрив и под, подмяна на старата дограма, както и модернизация на системата за отопление с използването на енергия от ВЕИ. Топлоизолирането на външните стени ще бъде изпълнено с EPS с дебелина 10 см, отговарящ на всички съвременни изисквания за пожарна безопасност. Старата дограма на сградата ще бъде подменена с нова – модерна и висококачествена PVC дограма, което ще намали топлопреминаването през остъклената част на фасадата. Предвижда се доставка и монтаж на топлоизолация от минерална вата с дебелина 14 см по таванската плоча на покрива, както и топлоизолиране на вертикалните ограждащи елементи на покрива с топлинна изолация от EPS с дебелина 10 см. Предвижда се топлинна изолация по външни стени на пода, граничещи с външен въздух, с XPS с дебелина 10 см.
Отоплението на ДГ „Радост“ ще се осъществява чрез използването на високо ефективни термопомпени агрегати.
Предвидената фотоволтаична система ще бъде разположена на покрива и ще бъде единствено за собствено потребление на детската градина. Това ще осигури значително намаление на разходите за закупуване на електроенергия от външен доставчик. Инсталацията за оползотворяване на енергия от ВИ – фотоволтаичен генератор за собствено потребление, ще бъде с инсталирана мощност от 30.0 kWp.
 

URL: https://app.eop.bg/today/293154

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД